Informasjon og historie

Informasjon

Røyrvik kommune har status som Nasjonalparkkommune, vi ønsker alle hjertelig velkommen til fjellbygda nord øst i Trøndelag.

Kommunen grenser i øst til Sverige, i sør til Lierne kommune, i vest til Namsskogan kommune og i nord til kommunene Grane og Hattfjelldal i Nordland fylke. Med sine 1585 km er Røyrvik en stor kommune i utstrekning, men med ca. 460 innbyggere er kommunen en av de minste. Det tilsier at det er god plass både til fastboende og tilreisende.

Basisnæringene er jord- og skogbruk og reindrift. Øvrig næringsliv er reiseliv, lokal matproduksjon, handel, service, mekanisk verksted, databedrifter, transport og offentlige tjenester.

Ca. 1/3 av Børgefjell nasjonalpark ligger i Røyrvik og stedet er innfallsport for de som ønsker å vandre i parken. Røyrvik har vakker og storslått natur med rik flora og fauna. Mangfoldet av fjell, vidder, store sjøer, små tjern, elver og bekker gir gode muligheter for den som liker friluftsliv. Både sommer og vinter innbyr området til turgåing, jakt og fiske. Særlig er Røyrvik kjent for godt fiske og svært god kvalitet på fisken.

Vinters tid har vi stabile snøforhold fra desember til april. For de som ønsker tilrettelagte tilbud finnes alpinbakker, preparerte løyper med og uten lys. Kommunen har rekreasjonsløyper for snøscooter. Løypene er varierte og går via mange fiskevann og utleiehytter.

Overnattingsmulighetene er på gjestegård og i hytter.

Vi håper du har lyst til å besøke oss - og vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Nasjonalparkkommunen Røyrvik har egen nettside.